27 партии и коалиция регистрира РИК Стара Загора

27 от 28-те, регистрирани в ЦИК партии и коалиции, ще участват със свои кандидатски листи в изборите в 27 МИР, информира предсеателят на РИК Златина Йовчева.

4 партии и коалиции са с пълни листи от 22 –ма кандидати и още три с почти пълни листи.

До 14 октомври партиите и коалициите могат да се правят промени в така внесените листи с кандидати в РИК, а до 30 октомври се подават заявления от страна на избирателите за гласуване по настоящ или различен от настоящия адрес.

 

С 13 гласа мнозинство на членовете на РИК- Стара Загора   беше взето решението да не бъде регистрирана  листата с кандидат-депутати на „Демократична България“  за изборите в 27 МИР. Тя разясни и основните мотиви за това решение: „На първо място няма регламентирано в изборния кодекс подаване чрез електронен документ на предложения за кандидатски листи, както и чрез пълномощно, подписано по електронен път“.

Коалиция „ГЕРБ-СДС“ регистрира пълна листа с водач Красимир Вълчев. Втори отново е Мануил Манев, на трето място Илиана Жекова от Казанлък, след нея Лъчезар Борисов.

Коалиция „БСП за България“ също регистрира пълна листа с водач Георги Гьоков, следван от Момчил Ненов от Казанлък, трети е Минчо Минчев, коалиционен партньор от Нова зора.

ПП „Има такъв народ“ регистрира 19 кандидати за депутати за 14 ноември. Отново водач е областният координатор на партията Тихомир Тенев, втори в листата е Иван Кючуков, трети Павела Митева.

„Продължаваме промяната“ влиза в надпреварата в 27-ми МИР с 11 кандидати, като начело на листата е Радослав Рибарски, втори Атанас Михнев, трети Радослав Василев.

Водач на листата на политическа партия „ДПС“ отново е Халил Летифов, втори д-р Тунджай Йозтюрк, следван от Шендоан Халит.

„Демократична България“ също не прави размествания в листата, водач е Атанас Славов, втори Румен Димитров.

Светослав Колев е водач на листата на „Изправи се БГ, Ние идваме“.

Политическа партия „Възраждане“ издига за трети път своя местен лидер Искра Михайлова.

Кампанията за избор на президент, вицепрезидент и парламент стартира на 15 октомври и продължава до 12 ноември.

 

 

 

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>