694 ученици в областта от 22 паралелки се обучават дистанционно

694 ученици в областта от 22 паралелки се обучават дистанционно. Хиляди ученици в стрната също учат електронно. Засега мерките са регионални и засягат областите, които са в тъмночервена зона. Каква е ситуацията в Стара Загора, говори Татяна Димитрова, началник на инспектората в Стара Загора.

Нови ограничителни мерки влязоха в сила в някои областти в страната, където заболеваемостта е особено висока.Там се преустановят частните семейни тържества като сватби и кръщенета, масовите мероприятия, включително и спортните. Затварят се фитнесите и спортните зали, както и центровете за работа с деца. Кина, театри, концерти на закрито са позволени при запълване на 30% от капацитета. В Стара Загора 22 паралелки се обучават дистанционно, 4 групи в Детски градини също.

За момента не се обмислят нови мерки за областта. Процедурата за училищата конкретно е ясна, казваа Татяна Димитрова. При над 10 процента болни, се прави график за ротационно обучение в училището.
Ваксинацията сред учители, персонал и ученицици е слаба, каза още Татяна Димитрова

Началникът на инспектората призова в училищата да се спазват стриктно всички мерки, дезинфекци, носене на маски и спазване на дистанция.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>