„Задържане под стража“ за британския гражданин, убил моторист

Съдът в Стара Загора остави в ареста 28-годишния шофьор, причинил катастрофата, при която загина моторист. Мъжът, който е с британско гражданство, е привлечен към наказателна отговорност за това, че на 3.10.2021 г., в гр. Стара Загора, като шофьор на лек автомобил, марка „БМВ“, е нарушил правилата за движение, в резултат на което е причинил по непредпазливост смъртта на моторист и двустепенна средна телесна повреда на пешеходка. До там се стига след употреба на наркотични вещества – амфетамин и метамфетамин, а шофьорът е избягал от местопроизшествието.
Днес състав на Окръжния съд в Стара Загора наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 28-годишния Ариф Ахмет. Той е обвиняем заради тежкия пътен инцидент, при който загина моторист, а 16-годишно момиче бе прието в болница с опасност за живота. Мъжът, който е с британско гражданство, е привлечен към наказателна отговорност за това, че на 3.10.2021 г., в гр. Стара Загора, при управление на лек автомобил, марка „БМВ“, е нарушил правилата за движение, в резултат на което е причинил по непредпазливост смъртта на 43 годишен мъж и двустепенна средна телесна повреда на 16 годишно момиче, като това се е случило след употреба на наркотични вещества – амфетамин и метамфетамин. След това е избягал от местопроизшествието. Престъплението е квалифицирано по чл. 343 ал. 4 вр. ал. 3 вр. ал. , вр. чл. 342 ал. 1 от Наказателния кодекс. По делото е установено, че на 3.10.2021 г., около 19,40 ч., в гр. Стара Загора, Ариф Ахмед управлявал автомобил, марка БМВ, по ул. „Генерал Столетов“ в посока от изток на запад. На кръстовището с ул. „Цар Иван Шишман“, водачът предприел забранена маневра – завой наляво и отнел предимството на насрещно движещ се мотоциклетист. Вследствие на сблъсъка, мотоциклетът, марка „Ямаха“, се е отклонил вдясно спрямо посоката на движение, излязъл от пътното платно и при падането ударил намиращите се на тротоара двама пешеходци. Водачът на автомобила е напуснал произшествието и направил опит да се укрие, но е бил установен и задържан от граждани, които са го предали на полицията. При тестването му с техническо средство е отчетен положителен резултат за употреба на наркотични вещества.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>