11-ят Международен турнир по художествена гимнастика за купа „Берое“ ще се проведе в Стара Загора

11-ят Международен турнир по художествена гимнастика за купа „Берое“ ще се проведе в Стара Загора на 3 и 4 септември. Организатори на надпреварата са Община Стара Загора и Спортен клуб по художествена гимнастика „Берое“-Стара Загора, със съдействието на Българската федерация по художествена гимнастика.

Турнирът ще се проведе в Общинска зала „Стара Загора“ (ДЗУ). Надпреварата ще започне в  10:00 часа на 3 септември (петък). Първата категория, с която ще започне състезанието, е “Масов спорт”. За 12:30 часа е насрочено официалното  откриване на турнира, след което продължава състезанието с най-малките индивидуални състезателки и състезателната част между ансамбли във всички възрастови категории.

 

Вторият ден започва с индивидуалната надпревара за всички останали възрастови групи. В състезанието ще вземат участие общо 20 спортни клуба. Всички участници, съдии и треньори ще получат подаръци от клуба домакин.

 

Заслужилите състезатели в надпреварата ще бъдат наградени с медали и купи.  Ще бъде връчен приз при „Девойки старша възраст“ и възраст “Жени” на името на създателката на художествената гимнастика в град Стара Загора – Карамфила Абаджиева.

По  време на откриването на турнира ще очаква специален гост – златното момиче на българската художествена гимнастика-  Боряна Калейн.

11-ят Международен турнир по художествена гимнастика за купа „Берое“ ще се проведе в Стара Загора

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>