Откриха черната кутия на изтребителя МиГ-29, информацията от нея ще е ясна още днес

Черната кутия на изтребителя МиГ-29, който падна в морето край Шабла на 9 юни, е намерена. Информацията от нея ще бъде разчетена още днес, ако вътрешната й обвивка не е повредена, заяви пред журналисти в Стара Загора министърът на отбраната Георги Панайотов.Така ще станат ясни причините, довели до инцидента, при който загина пилотът на самолета майор Валентин Терзиев от авиобаза „Граф Игнатиево“.

На брифинг пред медиите служебният министър на отбраната Георги Панайотов съобщи за намирането на черната кутия на МиГ-а и нейното изваждане от дъното на Черно море от повече от 70 метра дълбочина.

Ще доведе ли този трагичен инцидент до промяна в авиацията на България. Министрът е категоричен, че тя е необходима, но не само пари са нужни.

Министър Панайотов е категоричен, че няма вариант данните от черната кутия на МиГ-а да не бъдат разчетени в България и подчерта, че търсенето на кутията е било като да намериш „игла в купа сено.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>