Водач на листата на коалиция „Ляв съюз за чиста и свята Република“ е Красимир Янков

Водачът на листата на Коалиция „Ляв съюз за чиста и свята Република“ Красимир Янков е против „зелената сделка“.  Това обяви на пресконференция Янков, заедно със свои партньори от коалицията.

„Поставяме си за цел да изобличим престъпното бездействие на управляващите досега, забавянето и неизвестността за бъдещето на комплекса „Марица изток“, каза на пресконференция в Стара Загора водачът на листата Красимир Янков.

Той допълни, че коалицията на Жан Виденов ще се противопостави срещу налагания от чиновниците в Брюксел рестриктивен модел срещу българската енергетика. /видео/

Водачът на Коалиция „Ляв съюз за чиста и свята Република“ Красимир Янков е роден в Стара Загора, бил е три мандата народен представител. Красимир Янков представлява един от четирите коалиционни партньори на Жан Виденов с партията си „Българска прогресивна линия“. Останалите партии в лявата коалиция са „Възраждане на отечеството“ с лидер Николай Малинов, „Български път“ с председател проф. Ангел Димов и „Партия на българските комунисти“ с председател Иван Пенчев.

Янков представи и останалите от кандидат-депутатската листа в регион Стара Загора.
Целта на коалицията в изборите е разочарованите от БСП 20 000 души за последните 4 години да бъдат убедени, че трябва да подкрепят коалицията, допълни Янков.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>