Избори в 27 МИР – водачи и номера на листи

Всички партии и коалиции, които се регистрираха в ЦИК за участие в предсрочните парламентарни избори на 11 юли, са регистрираха и в РИК, заяви в студиото на Сутрин с нас председателят Теодора Крумова. Общо кандидатите за народни представители са 271 в 27 –ми Старозагорски избирателен район.

 

271 са кандидатите за народни представители в 27 МИР Стара Загора. До 17ч. на 8 юни, вторник, партиите и коалициите имаха възможност да регистрират своите листи за участие в предстоящите предсрочни парламентарни избори на 11 юли. 23 политически сили се включват в предизборната надпревара, която стартира на 11 юни. Със седем по-малко са партиите и коалициите, които ще участват на предстоящите избори, съпоставимо с отминалия вот на 4 април, когато гражданите трябваше да избират между 30 формации.

До 15 юни РИК-Стара Загора ще назначи членовете на секционните комисии в областта.

А днес Централната избирателна комисия (ЦИК) изтегли номерата на партиите и коалициите в бюлетината за предстоящите парламентарни избори.

Коалиция ГЕРБ – СДС излиза с водач бившият министър на образованието Красимир Вълчев. Те запазват подредбата с кандидати до четвърта позиция от предишния вот. Ще се яват на изборите с бюлетина № 5.

Водач на партията на Слави Трифонов Има такъв народ за 27 МИР е Тихомир Тенев. Жребият на ЦИК за тях определи № 22.

Коалиция БСП за България запазва номера си от предишния вот – 4. За водач в Старозагорско е определен коалиционен партньор – Георги Кадиев.

Партия Движение за права и свободи ще се яви на предстоящия вот с бюлетина № 7, водач е зам. председателят на партията и депутат няколко мандата от региона Халил Летифов.

Коалиция Демократична България, с предишния водач на листа доц. Атанас Славов, изтегли последния номер 23 в интегралната бюлетина за вота на 11 юли.

Коалиция Изправи се мутри вън смени водача си в региона със старозагореца Светослав Колев. Те ще се явят с № 8.

 

Категория: АКТУАЛНО, ПОЛИТИКА
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>