Инвестират 218 млн. лв. в 37 км. жп отсечка

 

 

Докато съм министър, няма да позволя дори един лев европейско финансиране за жп инфраструктура, да не бъде усвоен, заяви служебният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров по време на старта на модернизацията на железопътен участък Оризово-Михайлово.

До четири години жп линията Оризово-Михайлово ще позволява скорост на движение до 160 км/ч, за сметка на сегашната средна скорост от 65 км/ч.

„Инвестираме 218 млн. лева по линия на ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ за цялостна рехабилитация на 37-километровата отсечка“, каза Георги Тодоров. По думите му проектът предвижда изграждане на жп линията в голяма част по ново трасе, което ще позволи да се достигнат европейските стандарти за железопътна магистрала.

До дни ще започне изграждането на системи за сигнализация и телекомуникации от Пловдив до Бургас, и на реконструкцията на жп гара Нова Загора.

Проект „Рехабилитация на железопътен участък Оризово-Михайлово“ включва модернизация на железен път, съоръжения, контактна мрежа, сгради и системи за сигнализация и телекомуникации.

Дейностите предвиждат още премахване на всички железопътни прелези, като на тяхно място ще бъдат изградени надлези и подлези, с цел по-голяма безопасност.

Заложено е изграждане на ново приемно здание на жп гара Оризово и реконструкция на жп гара Чирпан.

Изпълнител на проекта е ДЗЗД „Евро жп инфраструктура“, а срокът за завършване на всички дейности е до 49 месеца.

Инвестират 218 млн. лв. в 37 км. жп отсечка

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>