Потвърдено: Иван Чолаков е новият Областен управител на област Стара Загора

Всички настоящи областни управители ще бъдат освободени. Това съобщи на брифинг в Министерски съвет говорителят на служебния кабинет Антон Кутев.
„Само в четири областни управи няма нови назначения. Там за временно управляващи са назначени досегашни зам. областни управители”, уточни той.

„Назначението ще е в сила от утре в 9 часа, когато те трябва да си поемат постовете. Мотивите за смяната са гарантиране и търсене на възможности за намаляване на възможностите за купения и корпоративен вот. Цялото правителство работи в посока осигуряване на честни избори”, каза още Кутев.

Според добре информирани източници новият областен управител на област Стара Загора ще е Иван Чолаков. В момента той е и общински съветник в Стара Загора от Коалиция „БСП ЗА България“, гражданска квота.

Роден  на 25.02.1970 г. в гр. Стара Загора. Има един син, студент в ТУ -гр.София.
Доктор по ветеринарна медицина от ВИЗВМ – Стара Загора и Магистър по право от ЮЗУ “Неофит Рилски“ – гр. Благоевград.
Директор  на ОД МВР – Стара Загора през периода 2013 – 2016 г.
Представител на гражданската квота в групата на коалиция  “БСП за България“.
Член на  Постоянната комисия по законност и обществен ред.
Член на  Постоянната комисия по териториално, селищно развитие и транспорт.
Член на  Постоянната комисия за противодействие на корупцията и предотвратяване и установяване на конфликт на интереси по чл. 72 от ЗПКОНПИ

Потвърдено: Иван Чолаков е новият Областен управител на област Стара Загора

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>