26-годишен подсъдим ще търпи ефективно наказание за държане на метамфетамин и бягство от полицаи

Едно общо наказание в размер на една година и шест месеца лишаване от свобода, при първоначален „строг“ режим, ще търпи подсъдимият П. Ч. от гр.Стара Загора.

Районен съд – Стара Загора постанови присъда, с която го призна за виновен в това, че на 17.11.2020 г. в гр.Стара Загора, без надлежно разрешително, държал високорисково наркотично вещество – метамфетамин. За това престъпление съдът му наложи наказание една година и шест месеца лишаване от свобода и глоба в размер на 2000 лева.

Съдебният състав го призна за виновен и в това, че на 17.11.2020 г. в гр.Стара Загора противозаконно пречил на орган на властта – полицейски служители в Участък „Лозенец“ към Второ РУ гр.Стара Загора, да изпълнят задълженията си, а именно да му извършат проверка, като възпрепятствал извършването на същата чрез активно бягство, неподчинявайки се на издадените от полицейските служители устни разпореждания. За това деяние му бе наложено наказание лишаване от свобода в размер на осем месеца.

Първонистанционният съд групира наказанията, наложени за двете престъпления, и законово определи подсъдимият да търпи едно общо наказание, към което присъедини и глобата в размер на 2000 лева.
Съдът постанови осъденият П. Ч. да изтърпи отделно, също при първоначален „строг“ режим, и наказание в размер на осем месеца лишаване от свобода, тъй като двете престъпления, по които го призна за виновен, са извършени в тригодишния изпитателен срок по предходно осъждане за кражби.

Пред Районен съд – Стара Загора делото премина по реда на съкратеното съдебно следствие, при което подсъдимият призна изцяло фактите и обстоятелствата, изложени в обвинителния акт, и се съгласи да не се събират доказателства за тези факти.

Присъдата подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Стара Загора.

26-годишен подсъдим ще търпи ефективно наказание за държане на метамфетамин и бягство от полицаи

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>