Националният младежки конкурс за поезия Веселин Ханчев ще се проведе и тази година

Националния младежки конкурс за поезия Веселин Ханчев ще се проведе и тази година. Организатори са Община Стара Загора, Библиотека „Родина” и Къща музей „Гео Милев“.В конкурса могат да вземат участие всички автори, навършили четиринадесет и не по-възрастни от двадесет и пет години към датата на отчитане на конкурса – 29 ти октомври.

Националният младежки конкурс за поезия „Веселин Ханчев” е наследник на богатите литературни традиции на Стара Загора. Неговата цел е да открива млади поетични дарования и да подпомага творческите им изяви.
В конкурса могат да вземат участие всички автори, навършили четиринадесет и не по-възрастни от двадесет и пет години към датата на отчитане на конкурса – 29.10.2021 г., които нямат издадена стихосбирка.
Конкурсът е явен. Всеки кандидат има право да представи от 5 до 10 поетични творби. Конкурсните произведения се журират от утвърдени национални литературни творци и критици и от млади автори, лауреати на Голямата награда от конкурса през изминали години.

Първа награда – призът Златното яйце и издаване на самостоятелна първа стихосбирка. Втора и трета награда са парични премии. Присъждат се и поощрения.
Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на Гала вечер на отличените участници на 29 октомври 2021 г.
Творби на участниците се приемат до 30 септември 2021 г. на:
e-mail: lib@rodina-bg.org, или с препоръчана кореспонденция на адрес „Стара Загора бул.Руски“ 17, Библиотека „Родина”. Изратените текстове трябва да са придружени с точно посочени: име,настоящ адрес; телефон; и дата, на раждане.

Националният младежки конкурс за поезия Веселин Ханчев ще се проведе и тази година

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>