Общинският кръг на Национална ученическа викторината по безопасност на движението „Да запазим децата на пътя“ за ученици от 5 до 7 клас се проведе днес в Зала 2 на Община Стара Загора. Организатор на проявата е Община Стара Загора в партньорство със Сектор „Пътна полиция“ към ОД на МВР – Стара Загора. Най-много точки събраха състезателите от СУ „Васил Левски‘, следвани от отбора на СУ „Максим Горки“, а бронзът беше завоюван от ОУ „Кирил Христов“. Първите три отбора получиха грамоти и награди. За всички участници Община Стара Загора осигури поощрителни награди. Победителите от СУ „Васил Левски“ ще представят Община Стара Загора на областния кръг на викторината.

Във викторината се включиха отбори от пет училища.

„Спазването на нормите за пътна безопасност е наша взаимна отговорност. Със знанията и уменията, които имате, вие давате своя принос към съблюдаване за спазването на правилата за движение по пътищата и намаляване на пътнотранспортните произшествия“, каза при откриването Станимира Димитрова, началник-отдел „Образование“ в Община Стара Загора.

В първия етап от надпреварата всеки отбор получи тест – листовка с 20 въпроса, свързани с правилата за движение, на които трябваше да отговорят в рамките на 20 минути. Във втория кръг момчетата и момичетата отговаряха на 8 въпроса за правилата за движение.

Най-оспорван отново бе трети кръг. По време на него участниците трябваше да подредят по важност дейности в определена ситуация за оказване на долекарска помощ, да сглобят два пъзела с пътен знак и да открият повредите във велосипед на място.

Жури в състав: полицейски инспектор Грозданка Андреева – сектор „Пътна полиция“ при Областна дирекция на МВР – Стара Загора, Златка Мечева – главен експерт в отдел „Транспорт“ и член на Общинската комисия по БДП и Доника Иванова – младши експерт в отдел „Транспорт“ и секретар на Общинската комисия по БДП.

Гости на събитието бяха Галина Вангелова – старши експерт в Регионално управление на образованието – Стара Загора и Ивелина Проданова – говорител на ОД на МВР – Стара Загора.

Отборът на СУ „Васил Левски“ победи в общинското състезание по безопасност на движението

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>