От началото на ваксинационната кампания само 4-ма са хоспитализираните ваксинирани пациенти, лекувани в УМБАЛ „Проф. Стоян Киркович“

162 от 199 са заетите легла с ковид болни на територията на УМБАЛ „Проф. Стоян Киркович“ в понеделник, каза за ТВ Загора директорът проф. Йовчо Йовчев. Днес са приети 37 души, изписаните са 51. Починалите през почивните дни са 8. От началото на ваксинационната кампания само 4 са хоспитализираните пациенти след първа доза, които са развили симптоми скоро след поставянето й, което предполага, че към момента на поставяне на ваксината те вече са били носители на вируса.
Ранните усложнения при ковид са причина на високия брой на хоспитализирани пациенти в УМБАЛ „Проф. Стоян Киркович“ при третата вълна на пандемията.
Ранната терапия ограничава тежките усложнения пре коронавирус, категоричен е проф. Йовчо Йовчев.
От началото на ваксинационната кампания само 4 ваксинирани пациенти са хоспитализирани в болницата, като те са развили симптоми в ранен етап от поставянето на първата доза.
В УМБАЛ няма пациенти развили тромбози след ваксинация, допълни проф. Йовчев. Според нето лечебното заведение няма капацитет за разкриване на сектор за постковидни усложнения, заради големият брой разкрити легла за острата фаза на вируса. Той посъветва хората с такива усложнения да заложат на разходките на открито и физическите упражнения.

Категория: ЗДРАВЕ, ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>