От понеделник отварят ресторанти, три дни по-късно молове и големи магазини

От понеделник, 12 април отварят ресторантите, три дни по-късно молове и големи магазини. Децата от начална степен влизат в класните стаи от понеделник.

 

 

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов издаде нова заповед, с която изненадващо допуска отваряне на ресторантите от 12 април при капацитет до 50%. 

Последната мярка, която Ангелов беше въвел към 1 април, гласеше, че ресторантите могат да работят само в откритите си площи. Сега се връща режимът на работа, който действаше от началото на месец март. 

Дискотеките и баровете ще могат да отворят отново от 28 април, като отново ще са длъжни да спазват ограничение за капацитет до 50%. 

Моловете и големите магазини ще могат да отворят след 15 април, същото важи и за игралните зали и казината. 

Със същата заповед се въвежда и новият график на ротация за присъственото обучение на учениците в основното и средното образование.

Вече стана ясно, че децата от 1. до 4. клас ще се върнат отново в класните стаи от 12 април. 

От същата дата до 23 април присъствено ще се обучават и учениците от 7., 8. и 10 клас.

Според текста на заповедта на Ангелов учениците от 5., 9. и 12. клас ще се върнат в училищата си за три дни – от 26 април до 29 април.

Причината за това недоразумение е, че самата извънредна епидемична обстановка има краен срок и той е до 30 април. Все още не е ясно дали той ще се удъжи и докога. 

От понеделник отварят ресторанти, три дни по-късно молове и големи магазини

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>