В Световния ден на здравето- минута мълчание в памет на медиците, загубили битката с коронавируса

В Световния ден на здравето, точно в 12:00 часа, медици от ДКЦ-та, болници и спешни центрове в страната ще запазят едноминутно мълчание и с включени сирени на линейки ще почетат паметта на своите колеги, загубили битката с Covid-19.

Инициативата е на Българския Лекарски съюз, които припомнят:

„Тази година Световният ден на здравето има особено дълбок смисъл заради безпрецедентната ситуация, в която е поставен целият свят с пандемията от Covid-19 и непрестанната борба, която медиците водят ежедневно с коварната болест.

Към черните списъци на хората, изгубили битката с коварната болест се добавят и имената на над 120 колеги, които до последно и с достойнство, изпълняваха своя професионален и морален дълг, но загубиха битката за собствения си живот.

Дълбок поклон пред тяхната всеотдайност, професионализъм и човещина!“

В Стара Загора ще бъде открита изложба с 30 фотоси, запечатали битката на медиците от първа линия с коронавируса.

На 7 април светът отбелязва Международния ден на здравето. Датата е избрана с основаването на Световната здравна организация през 1948 година. Международният ден на здравето се чества и в България от 6 февруари 1964-а.

Категория: ЗДРАВЕ, ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>