Три мобилни секции за гласуване в община Стара Загора, общо над 130 заявления са подадени в срок

94 са подадените заявления от карантинирани старозагорци, от общо над 3000 с карантина ии изолация, за гласуване с подвижна секция на изборите на 4 април.

Три ще бъдат мобилните подвижни секции на територията на Община Стара Загора, потвърди секретарят на общината Делян Иванов.

Три ще бъдат сформираните подвижни секции, които ще осигурят възможност на карантинираните да упражнят правото си на вот.
Изборните книжа на 4 април ще се приемат в залата на Регионалната библиотека „Захарий Княжески“, където ще бъде създадена организация за нормалното провеждане на процеса. Логистична подкрепа ще окажат военните, които са осигурили три палатки, в които членовете на СИК ще изчакват на разстояние един от друг, а поредността на номерата им за предаване на протоколите ще се съобщава по високоговорител.
В над 70% от Секционните избирателни комисии, в които има над 300 избиратели в 27 МИР, ще има въведено машинно гласуване. 364-те машини ще бъдат раздадени в СИК в деня на размисъл.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>