Таня Славова: Дружество „Мересев“ завърши годината с положителен финансов резултат

 

Дружество Мересев няма задължения към нито една държавна институция, не е имала запори и закъсняване на работни заплати. Това заяви в първото си публично интервю бившият управител на общинското дружество Мересев Таня Славова. Тя бе категорична, че дружеството е завършило 2020 година с положителен финансов резултат. Не се притеснявам по никакъв начин от прокурорската проверка, категорична бе Таня Славова.

 

Таня Славова е избрана след конкурс за управител на общинското дружество Мересев през 2004 година. От тогава до средата на февруари на настоящата година тя управлява дружеството, след явяване на конкурси и избирана от Общински съвет Стара Загора.

През изминалата година, след решение на Общински съвет и след местните избори бяха сформирани временни комисии за проверка на състоянието на всички 11 общински дружества. За председател на временната комисия за проверка на Мересев бе избран общинкият съветник Янко Янков. През есента на 2020 година излиза и доклада от проверката, в който се откривали лоши финансови резултати и лош мениджмънт. Докладът е подписан с особено мнение от двама общински съветници на ГЕРБ, несъгласни с твърде тенденциозните негативни оценки към управителя на Мересев Таня Славова. Янко Янков внася докладна до прокуратурата, докладът на временната комисия не добива публичност. Говори се за загуба от 90 000 лева.

 

Таня Славова заяви категорично, че е оставила всички контакти на фирмите, с които е работила през тези близо 16 години и не е прекратявала никакви договори с контрагенти.

Бившият управител не скри своето огорчение от нечовешкото отношение на председателя на комисията Янко Янков и заяви, че е липсвала всякаква форма диалог. Таня Славова потвърди, че няма да участва повече в конкурсите за управител на Мересев, защото знае, че не е желана.

 

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>