Предоставят се всички налични дихателни апарати в УМБАЛ „Проф. Стоян Киркович“

32% от общия брой легла в УМБАЛ „Проф. Стоян Киркович“ са заети с ковид пациенти, каза за ТВ Загора директорът на болницата проф. Йовчо Йовчев. В останалите две лечебни заведения, в които се лекуват пациенти с коронавирус процентите на отделените легла са 20. От днес Клиниката по урология също започва да функционира като ковид отделение.
Всичките 151 легла, определени за ковид болни в УМБАЛ „Проф. Стоян Киркович“ са заети към тази сутрин, каза за Телевизия Загора проф. Йовчо Йовчев. По тази причина от днес Клиниката по урология започва да действа като ковид отделение със своите 15 легла. 12 са леглата с дихателни апарати в интензивното отделение, 80 са с кислородни маски, всичките заети. От болницата имат готовност да предоставят всички налични 27 дихателни апарати до болнични легла с цел да станат реанимационни. Преобладаващата възраст на болните е под 60 години.
В България има 48 000 легла за активно лечение на Covid и нямаме притеснение, че леглата могат да свършат, каза по- рано в Сливен здравния министър Костадин Ангелов във връзка с изграждането на изнесено отделение във фургони в болницата в Силистра. Днес се очаква заповед на здравния министър – всички дихателни апарати в болниците да бъдат преместени до болничните легла и те да станат реанимационни.

Категория: ЗДРАВЕ, ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>