Корнелия Нинова в Стара Загора: На 4 април победа за БСП и промяна за България

Старозагорските социалисти откриха официално предизборната си кампания  в конферентната зала на хотел «Мериан палас» в областния град при съблюдаване на мерките за дистанция в условията на пандемия. Председателят на БСП Корнелия Нинова  участва в представянето на кандидатите за народни представители в 45-тото Народно събрание от листата на «БСП за България» с номер 4 в интегралната бюлетина.

«Вие сте силата, вие сте хората, които ще донесете на 4 април победата за БСП и за България промяна, стабилност и сигурност», обърна се Нинова към присъстващите. И продължи:

«Народът ни е изправен пред съдбоносен избор в трудна ситуация със здравни, икономически и социални предизвикателства. Изборът е един – дали да продължим постарому, или да поискаме и да направим промяната. Такава, каквато ние още преди четири години пожелахме и заявихме – да се изправим срещу паралелната държава и да я преборим» .  «Не се страхувайте, излезте и гласувайте свободно», апелира  още Нинова.

«Гласувайте, за да има демографски стабилна държава с развита икономика на бъдещето, със здравеопазване, до което всеки може да има достъп, с образование, което прави децата ни готови за живота и труда, със земеделие, с което българската земя изхранва българския народ, с доходи, с които работещите живеят достойно, с култура и духовност, която пази, развива българщината и я предава на следващите поколения.» , заключи тя.

Преди това водачът на листата Георги Гьоков представи  21 участници в нея. «За такава листа и такъв отбор може да се говори само с гордост», каза Гьоков. «БСП ще донесе с № 4 промяната в четвъртия ден от четвъртия месец, за да живеем в България по-добре, за да настъпи промяната, за здрава и образована нация, която прави модерна икономика, има високи доходи, живее в справедлива и чиста държава», заяви той.

Втори в старозагорската листа е ексминистърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, трети – председателят на групата съветници на левицата  от Казанлък Пламен Караджов, четвърти – Йордан Димов, бивш изпълнителен директор на «Мини Марица-изток» и зам.-министър на икономиката и енергетиката. Пети е Неделчо Маринов – ветеринарен лекар, експерт в БАБХ. Шести – адвокатът Сашко Лозанов, седми – проф. Иван Върляков, изп. директор на РАО «Тракия» и зам.-председател на местния парламент в Стара Загора, на осма позиция е юристът Даниела Лекина, на девета – д-р Иван Колев, хирург от казанлъшката болница, той е от гражданската квота в листата. На десето място е Георги Господинов от Раднево, инженер от „Мини Марица-изток”. Медийният експерт Васил Самарски, който е  и икономист, е единадесети, дванадесети е юристът Николай Василев, тринадесети е секретарят на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент Иван Кръстев. На четиринадесета позиция в листата е Асен Тодоров, мениджър в международна компания. Младият лекар от Стара Загора Радослав Георгиев е на петнадесета позиция, на шестнадесета – Донка Симеонова, учител по история и училищен директор. Лидерът на младите социалисти Владимир Грамовски е седемнадесети в листата Инженерите от Раднево Диан Господинов и Георги Василев от Раднево са съответно осемнадесети и деветнадесети. Треньорът и съдията по спортни танци Николай Тенев е двадесети, адвокатът от Казанлък Моника Динева е двадесет и първа и двадесет и втори е строителният инженер Момчил Ненов.

„Да изберем демокрацията пред джипката, да изпратим в миналото едно управление, което ни е омръзнало, нека превъзмогнем страха, отчаянието и безразличието, за да имаме сигурност и достоен живот”, каза председателят на общинския партиен съвет в Стара Загора Валентина Бонева.

Корнелия Нинова връчи партийните книжки на новоприети в БСП млади социалисти. За последните два месеца броят им е 25.

Емоционална нотка в залата  внесе поетът Йордан Пеев , който рецитира свои стихове и изпя в съпровод на китара някои от тях.  Песента „Приятели” прозвуча за първи път.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>