Двама министри в листата на ГЕРБ Стара Загора

ГЕРБ представи листата си за 27- МИР. Тя е с 22 имена. Водач е министърът на образованието Красимир Вълчев, на четвърта позиция е друг министър – на икономиката Лъчезар Борисов. От досегашните депутати на ГЕРБ двама намират място сред първите пет  Маноил Манев и Радостин Танев.

Досегашният зам. председател на НС от ГЕРБ Емил Христов не намира място в листата с кандидати за народни представители.

 

Образование и развитие на икономиката ще бъдат основните приоритети по време на предизборната кампания на ПП ГЕРБ в Старозагорско.
Стара Загора трябва да се превърне в център за технологично развитие, убеден е Красимир Вълчев, според когото високи доходи може да има само тогава, когато имаме индустрии с висока добавена стойност.

„Регионът е втори по нива на БВП, а Стара Загора има потенциал за привличане на инвестиции. Една от задачите ни ще бъде запазването на комплекса „Марица изток“ като енергийното сърце на страната. Това е основна тема, която за да се реализира ще се нуждаем от общите усилия на институциите, държавата, синдикатите“.
Според министър Вълчев Стара Загора трябва да се превърне и в център на информационните технологии, на развитието на медицината и на аграрните науки.“Ние знаем как да обвържем инструментите на политиката с целите, които си поставяме“, категоричен е Вълчев.

Министър Лъчезар Борисов се ангажира да работи за развитието на икономиката в региона, запазване на работните места и увеличаване на доходите. Борисов посочи още, че е необходимо да се работи и по развитието на Индустриалните зони, а в Стара Загора за тази цел ще се използва терена на бившето Летище. Той обеща повече 5000 работни места до края на мандата.

С двойна листа се явяват на изборите за Народно събрание на 4 април ПП ГЕРБ в Стара Загора, посочи областният координатор Пламен Йорданов.

 

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>