Започна имунизация на членовете на СИК-овете в област Стара Загора

Започна активната работа по имунизация на членове от Секционните избирателни комисии в област Стара Загора. Към днешна дата около 500 души от общо близо 5 000 са пожелали ваксинация. Това обяви в предаването Петък на живо д-р Таня Перчемлиева от РЗИ.

 

Около 10 % са желаещите членове на секционни избирателни комисии  да се ваксинират.

500 души са записани за имунизация. Всички членове на СИК-овете ще бъдат ваксинирани  с ваксината Прайзер, заради по-краткия срок на поставяне, преди датата на провеждане на парламентарните избори на 4 април.

Ваксинирането на членовете на секционните избирателни списъци от областта ще се извършва в два кабинета, само в РЗИ, коментира д-р Перчемлиева.

Продължава и свободната ваксинация в разкритите 8 имунизационни кабинети в областта. Добре е гражданите да се обаждат на посочените телефони от сайта на РЗИ, за предварително записване и актуална информация.

До този момент в РЗИ – Стара Загора не са получавали нито флакон от ваксината на Модерна.

Нови количества от одобрените ваксини се очакват през следващата седмица.

От РЗИ увериха, че всеки общински център ще разполага с мобилни екипи за ваксинация на трудно подвижни хора, когато започне етапа на масовата ваксинация и наличието на повече ваксини през втората половина на м. март.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>