39 общински съветници подкрепиха Бюджет 2021

С 39 гласа „За“ общинските съветници приеха Бюджет 2021 на Община Стара Загора. Против гласуваха съветниците от БСП, „Демократична България“ и „Възраждане“.
„Много ни се искаше да видим повече в този бюджет. Това, което силно ни притеснява е, че гледаме предимно разходната част, а приходната част остава на заден план“, обобщи отказът на групата да бъде подкрепен бюджета Димитър Чорбаджиев от „Демократична България“. Според него не са заложени достатъчно средства за модернизацията на общинска администрация, липсва и пълен списък с обектите, които ще бъдат ремонтирани през годината.

„Този бюджет, който разглеждаме сега въпреки че е с 30 милиона повече от миналата година с нищо не ни дава надежда, че живеем по-сигурно и по-спокойно в рамките на общината“, заяви проф. Иван Върляков от БСП.

„Гласуваме нещо много общо, документ, който оставя вратички на администрацията във времето да разпределя средствата както прецени“, обясни Искра Михайлова.

Председателят на постоянната комисия по бюджет и финанси Николай Николов обяви основните параметри на Бюджет 2021, който е в размер на над 180 милиона лева. „От държавно делегирани дейности са 54,45% и от местни приходи – 45,55%. Бюджетът е балансиран – разходите са спрямо приходите, финансовата политика е с нисък дълг и стабилна ликвидност. Насочен е към широк кръг от граждани“, подберта Николай Николов.

„Това е бюджет на реалните възможности“, според председателя на групата на ГЕРБ Диан Димитров. Според него ако заложеното в него се реализира, гражданите няма да усетят, че годината е трудна и минава под знака на пандемията от коронавирус.

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>