Имунизацията в УМБАЛ „Проф. Киркович“ не се състоя, ваксини няма.

Заради липса на ваксини, обявената имунизация в УМБАЛ „Проф. Стоян Киркович“ Стара Загора днес не се състоя. От РЗИ няма информация кога ще бъдат осигурени, а болницата не уведоми записалите се, че днес ваксинация няма да има. Кампанията бе обявена преди ден от ръководството на лечебното заведение като начало на масовата имунизация.
Зоя Делева е сред десетките, които днес са очаквали първата доза ваксини в новоразкрития кабинет на УМБАЛ „Проф. Стоян Киркович“ . Научила е за планираната имунизация от медиите, платила е изискваните антигенни тестове и заедно със съпруга си е пристигнала в УМБАЛ, готова за спасението. Уви.
До настоящия момент на сайта на УМБАЛ стои съобщението за начало на ваксинационната кампания днес. Няма прессъобщение, с което имунизацията се отменя. Няма и извинение. Директорът проф. Йовчо Йовчев съобщи, че списъците със записани за ваксина са предаден в РЗИ и тя носи отговорност за осигуряването им.
Пресаташето на РЗИ Венета Асенова беше лаконична, че РЗИ определя кога и какви са наличните количества за деня . За днес такива няма. Обяснения също. Вижте видеото

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>