30 молби и предложения от граждани бяха обсъдени на заседание на Комисията по безопасност на движението

 

 

Днес в Община Стара Загора се състоя заседание на Комисията по безопасност на движение. Общо 30 бяха молбите и предложенията от граждани, които членовете на комисията разгледаха.

 

Част от постъпилите заявления бяха за поставяне на пътни огледала  и регулиране на движението в райони с обществени паркинги, както и предотвратяване на възможност за паркиране на МПС върху тротоарни площи.

 

Обсъдени бяха възможностите за поставяне на знаци, указващи възможност за паркиране, така че да не се създават предпоставки за инциденти, както и монтиране на антипаркинг елементи.  Комисията предложи поставяне на осветителни знаци, оказващи  пешеходни пътеки, в няколко части на града. Дискутирана беше възможността за поставяне на пътен знак Б-9, забраняващ влизането на велосипеди в пространството около сградата на община Стара Загора.

 

По препоръка на председателя на комисията и ресорен зам.-кмет на Стара Загора Йордан Николов, част от предложенията ще бъдат насочени към екипа, който в момента работи по изготвяне на Генерален план за движение, за да има синхрон и намаляване на конфликтни ситуации между пешеходци и шофьори.

30 молби и предложения от граждани бяха обсъдени на заседание на Комисията по безопасност на движението

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>