ГЕРБ Стара Загора готови с областният и общинските предизборни щабове

Областният и общинските предизборни щабове на ГЕРБ в област Стара Загора вече са сформирани, съобщи за ТВ Загора областният координатор на партията Пламен Йорданов. Той е председател на областния щаб, членове са настоящите народни представители. Председател на общинският предизборен щаб на Стара Загора е Емил Христов, останалите общински лидери в областта също оглавяват предизборните общински щабове. До две седмици ще се проведе събрание на партията, на което ще се направи оценка на работата на настоящите депутати и номинации за кандидат- депутатите на ГЕРБ от Старозагорския избирателен район. В момента се обмисля дали събранието ще се провежда онлайн или на живо, като участниците в него ще са избрани на делегатски принцип и в двата случая.
Според Пламен Йорданов изборите трябваше да се проведат през май, когато се очаква намаляване на заболелите заради по- топлото време. Според него най – големият риск за предстоящите парламентарни избори е студеното време и струпването на хора в затворени пространства, което е предпоставка за ниска избирателна активност. А най- голямата гаранция за провеждане на честни и прозрачни избори е фактът, че няма да има промяна в изборните правила в последния момент. Той подкрепя въвеждането на видеонаблюдението при броенето на бюлетините по принцип, но смята, че идеята е технически неосъществима, особено в по- малките населени места.

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>