Няма сериозни щети от падналите обилни валежи в Община Стара Загора

Над 25 л/кв. м. е количеството на падналите валежи на територията на Старозагорска област,
Най-много дъжд е валял в Павел баня-35 литра на квадратен метър, 32 в Казанлък, в Чирпан-33. 
Временно бе спряно движението за всички МПС през Прохода на Републиката заради обилен снеговалеж и  пренасочено към прохода Шипка. По-късно през деня от АПИ съобщиха, че движението  е възстановено.

Няма язовири в Старозагорско, които да са близо до преливния ръб.
Леко свличане на вода и кална маса е имало в района на Черганово, в момента се почиства, а движението по пътя Стара Загора-Казанлък не е спирано.

В сутрешните часове е подаден сигнал за излизане на река Османска от коритото ѝ в района на село Казанка. Установено е заливане малка част от вътрешноселска улица. Незабавно е изпратена техника, която да спомогне за отводняването на участъка“, информира Пламен Тодоров, началник на отдел „Опазване на обществения реди управление на кризи“ в община Стара Загора. Той допълни, че към момента няма данни за други проблемни участъци.

 Покачило се е нивото на езерото Загорка в Стара Загора. Залято е част от островчето в центъра на езерото и тревни площи. Изпускателните шлюзове са отворени, но нивото на водата продължава да е високо.

В момента се извършва контролирано изпускане на вода към река Бедечка. Нейното корито поема изцяло водите и по цялата дължина на реката няма регистрирано преливане. Постоянно се извършват обходи и се следи ситуацията“, категоричен е Тодоров.

Няма данни за нарушено електрозахранване в малките населени места. През изминалото денонощие на Горещия телефон не са постъпили сигнали за проблеми, свързани с метеорологичната обстановка.

Няма сериозни щети от падналите обилни валежи в Община Стара Загора

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>