Общински съвет Чирпан прие увеличаване на такса битови отпадъци и дългосрочен заем

С 32 % общинските съветници на Община Чирпан увеличиха таксата за битови отпадъци за 2021 година. На редовното заседание днес се прие и Актуализацията на бюджета на Община Чирпан за 2020 година.

 

Общински съвет Чирпан прие увеличение на таксата за битовите отпадъци за 2021 година да се увеличи с 32 %. Такса битови отпадъци не е била увеличавана през последните четири години.

 

На днешното заседание общинските съветници на Чирпан гласуваха и поемането на дългосрочен дълг – временен безлихвен заем от централния бюджет по реда на чл. 103 ал. 1 от Закона за публичните финанси както и поемане на дългосрочен дълг  – заем от банкова институция. Според кмета на Чирпан между 500 и 600 000 лева ще са годишните вноски от собствени средства за обслужване на дълговете.

 

Ситуацията с Ковид пандемията в Община Чирпан е сложна и динамична, запълнена е легловата база болни от пневмонии в общинската болница, заяви Крачолов. Добрата новина е, че медицинският екип е здрав, защото би било изклчително сложно да се търси персонал, коментира кметът на Чирпан.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>