Пред Районен съд – Стара Загора 38-годишен подсъдим се призна за виновен, че е откраднал меден радиатор от локомотив

 

 

 

Наказание от две години и десет месеца, което да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим, получи А. С. от гр.Стара Загора, след като Районен съд – Стара Загора одобри постигнато в разпоредителното заседание споразумение за приключване на наказателното производство.

Подсъдимият се призна за виновен в това, че вечерта на 31.08./01.09.2020 г. в гр.Стара Загора, чрез използване на техническо средство – самоделно направен гаечен ключ, отнел чужда движима вещ – меден радиатор за локомотив на стойност 568,58 лева, собственост на БДЖ  „Товарни превози“ ЕООД, без съгласието на представляващия търговското дружество, с намерение противозаконно да я присвои, като кражбата представлява опасен рецидив. От наложеното наказание ще бъде приспаднато времето, през което е бил с постоянна мярка „задържане под стража“.

След като се снабдил с гаечен ключ, А. С. демонтирал и отнел меден радиатор от локомотив, който бил в депо за ремонт. Възнамерявал да продаде откраднатата вещ за вторични суровини.

Подсъдимият е криминално проявен и многократно осъждан за престъпления от общ характер – кражби. Изтърпявал е различни по вид и размер ефективни наказания.

Пред съдебния състав той заяви, че разбира обвинението и последиците от споразумението и е съгласен с тях. Декларира, че доброволно е подписал споразумението, постигнато между него, защитника му и Районна прокуратура – Стара Загора.

 

Одобреното от Районен съд – Стара Загора споразумение е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.

Пред Районен съд – Стара Загора 38-годишен подсъдим се призна за виновен, че е откраднал меден радиатор от локомотив

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>