Спор за състава на комисията за избор на нов управител на „Мересев“

Остър спор с недомлъвки се разгоря днес по време на заседание на Общинския съвет, заради състав на комисия за избор на управител на „Мересев“. Казусът е усложнен, защото предишния избор се провали заради конфликт на интереси на член на комисията. Причината, поради която съветниците спориха, бе искането на Янко Янков да замени в състава на комисията колегата си от групата Ивета Лазарова. В същото време още не е готов докладът на председателстваната от него временна комисия за състоянието на същото общинско дружество.
Обсъждането на точката за нова процедура по избор на управител на общинското дружество „Мересев“ започна с изненадващото предложение на общинския съветник Янко Янков да стане член на комисията по изборq На предложението първа реагира Мария Динева. Таньо Брайков от групата на ГЕРБ предложи вместо Янко Янков в състава на комисията да влезе Боян Кулев от Воля, но той побърза да си направи отвод.
Спорът се задълбочи след като съставът на временната комисия вече бе гласуван с името на Янко Янков като член.
От там нататък процедурата бе нарушена и се влезе в „безумен обяснителен режим“ по думите на председателя на Общинския съвет Мария Динева. Темата обаче продължи с недомлъвки и обвинения, че шест месеца временната комисия с председател Янко Янков не може да приключи доклада за състоянието на общинското дружество „Мересев“.
Най- ясен и категоричен в оценката се бе Таньо Брайков, който нарече изготвеният доклад „пасквил“.
В крайна сметка не стана ясно колко членове на комисията по доклада не са го подписали, но Янко Янков е в състава на новата комисия по избор на управител на Мересев.

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>