Активни дейности по изграждането на Скейт парк Стара Загора

Активно се работи по изграждането на Скейт парк Стара Загора, обект, разположен в парк “Артилерийски“, провери екип на ТВ Загора.

Така желаната придобивка за старозагорци ще е готова в края на месеца, коментира пред медии кметът Тодоров.

Общата площ на скейт парка, заедно с прилежащите части, ще бъде около 2 дка, припомнят от пресцентъра на общината. Самото съоръжение ще е над 800 кв. м. Специализираната зона ще е с две основни секции – „Стрийт“ и “Боул”. Първата ще бъде съставена от равна засилка, голяма и малка секции със стълби, виражи и парапети, комбинирана арена с ръбове, парапети, виражи и баланс, засилка с извивка и вираж. Предвижда се „Боул“ секцията да е от последователно свързани сферични и цилиндрични форми, образуващи съоръжение с формата на ключалка на две нива в дълбочина, се казва в заданието.

Изпълнител на обекта е „Смарт Билд дигитал“ ЕООД гр. София, технически ръководител на изграждащата се скейт площадка е инж. Павел Видев.

 

От информационната табела на място се вижда, че строителството на обекта е трябвало да започне на 23 януари, а срокът за изпълнение е бил 90 дни. Вероятно извънредното положение покрай пандемията е осуетило старта на строителството в началото на годината.

 

 

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>