Протестиращи планират блокиране на АМ Тракия

Протестиращи срещу правителството и главния прокурор Иван Гешев планират да блокират тази вечер магистрала „Тракия“ край Стара Загора.

Сборният пункт е паркинга на езерото „Загорка“ в града в 18,30 ч., от където ще тръгне автошествие, в което се очаква да се включат с над 200 автомобили граждани не само от града, но и от Казанлък, Хасково и други населени места в района. Шествието ще се отправи към своята дестинация в 19:00 и ще премине през централните улици на града.

„Планираме да блокираме с автомобили магистрала Тракия за неопределено време като акт на гражданско неподчинение“, заяви снощи Петко Петков, съосновател на IT общността Заралаб и един от организаторите на протеста. „Ще има музика, подготвили сме забавления. Не търсим стълкновения с полицията, настояваме да се чуят исканията ни”, подчертаха организаторите на днешния протест.

„От изключително важно значение е, всеки от нас да се съобрази с разпорежданията на органите на реда във всеки един момент, да не се конфронтира с тях и да приема и изпълнява техните указания и разпореждания. Това е така, тъй като съществува реален риск за живота и здравето на много хора, което всеки от нас трябва да съобрази, но и във всеки един момент, да бъде с ясно съзнание, че не трябва да нарушава тези разпореждания по никакъв начин. Обръщаме внимание, че гражданско неподчинение е отказ да се подчиним на разпореждане, но когато се касае за здравето и човешки животи, категорично не можем да си позволим да рискуваме“, се казва още в позицията на протестиращите.

Протестиращи планират блокиране на АМ Тракия

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>