Заявка за спонсорство срещу реклама е причина за предложените промени в Наредбата за рекламната дейност

Заради обещано спонсорство от компания Ефбет на мъжкия волейболен отбор на Стара Загора, трима общински съветници от ГЕРБ внасят промени в Наредбата за рекламна дейност. Промените ще дадат възможност на спортни клубове да рекламират безплатно върху общинска собственост. Офертата е за 100 хиляди лева годишно в рамките на пет години в замяна на изграждане на рекламни съоръжения на осем входно изходни точки на града.
Делян Димитров е сред вносителите на промените в Наредбата на рекламната дейност. Той се е ангажирал, след като президентът на мъжкия волейболен клуб е потърсил съдействие да се осигури безплатна реклама на букмейкърската компания в замяна на спонсорство.
За 100 хиляди лева годишно компанията ще придобие правото да изгради на 8 места върху общинска земя рекламни съоръжения на входовете и изходите на Стара Загора. Предложението е и да рекламира в общинската спортна зала. Такава схема вече работи в няколко областни града. Собственик на дружеството е бившият съдружник на Васил Божков.
Предложението на тримата общински съветници от ГЕРБ не се посреща с пълно одобрение от всички общински съветници. Опасения за това изказа и главният финансист на община Стара Загора.
На председателски съвет днес вносителите Деян Димитров, Стефан Анков и Тихомир Трифонов са отказали да оттеглят точката си.

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>