10 са поставените под карантина в Раднево

10 са хората поставени в карантина, контактни на управителката на общинската болница в Раднево, съобщи на пресконференция днес д-р Таня Перчемлиева от РЗИ Стара Загора. Според предписанията на инспекцията не е необходимо да се правят ПСР тестове ако лицата нямат грипоподобни симптоми. С бързи тестове обаче са изследвани 15 контактни лица от село Свобода, всички военнослужещи. Тестовете са отрицателни. Вътрешното отделение в Чирпан остава в карантина. Общо 657 души са карантинираните в региона. Новите положителни са четирима, които са без симптоми.
На втория ден след новината, потвърдена от областният управител Гергана Микова, че управителката на общинската болница в Раднево е хоспитализирана в Сливен с коронавирус, днес РЗИ внесоха уточнение, че фелдшерката е в Инфекциозна клиника в Стара Загора и са издирени контактните й лица.Според РЗИ тя трудно е дала инфорация за контактите си.
Общо 53 души са на домашно лечение в региона, карантинираните са 657.

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>