Наказание „пробация“ за мъж, проявил жестокост към куче

 

Наказание „пробация“ с най-тежките пробационни мерки, които се предвиждат по закон, а именно „задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от три години с периодичност три пъти седмично, задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от три години, както и „общественополезен труд“ в полза на обществото по  триста и двадесет часа годишно в рамките на три години, получи 33-годишния А. А. от гр.Мъглиж.

Наложеното от Районен съд – Казанлък наказание е по силата на одобрено споразумение, сключено между Районна прокуратура – Казанлък, подсъдимия и защитника му.

Мъжът се призна за виновен в това, че на неустановена дата през 2019 г. в гр.Мъглиж, област Стара Загора, е проявил жестокост към гръбначно животно – куче, и направил неограничен брой потребители на интернет мрежата свидетели на извършеното от него деяние, качвайки клип в социалните мрежи.

Пред съда А. А. заяви, че е подписал доброволно споразумението, съгласен е с неговите последици и се отказва от разглеждане на делото по общия ред.

До установяване на подсъдимия, като извършител на деянието, се  стигнало след проверка на постъпили в Районна прокуратура – Казанлък сигнали, подадени от граждани и организации,  по повод разпространения в социалните мрежи видеоклип.

 

Одобреното споразумение има последици на влязла в сила присъда.

Наказание „пробация“ за мъж, проявил жестокост към куче

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>