ТЕЛЕВИЗИЯ ЗАГОРА ще излъчва НА ЖИВО част от богослуженията за ВЕЛИКДЕН. ПРОГРАМА

ПРОГРАМА

НА БОГОСЛУЖЕНИЯТА, КОИТО ЩЕ БЪДАТ ОТСЛУЖЕНИ ОТ НЕГОВО ВИСОКОПРЕОСВЕЩЕНСТВО СТАРОЗАГОРСКИЯ МИТРОПОЛИТ  КИПРИАН ПО ВРЕМЕ НА СТРАСТНАТА СЕДМИЦА и КОИТО ЩЕ СЕ ИЗЛЪЧВАТ ДИРЕКТНО В ПРОГРАМАТА НА ТЕЛЕВИЗИЯ ЗАГОРА, ОНЛАЙН И ВЪВ ФБ СТРАНИЦАТА НА ТЕЛЕВИЗИЯ ЗАГОРА.

 

Благодатният огън ще се раздава в двора на Катедралния храм „Св. Николай“, а не на площада

 

Дворът на Катедралния храм „Св. Николай“ ще се превърне в център на Пасхалните богослужения.

На 17 април – Велики (Разпети) Петък –Царски часове и вечерня по време, на която се изнася Плащаницата Христова в катедрален храм “Св. Николай“ – гр. Ст. Загора, начало 8:00 часа.

На Велика Събота, в 23:30 часа, в двора на Катедралния храм „Св. Николай“, е началото на Великденското (Пасхално) богослужение и раздаването на Благодатния огън. В полунощ Старозагорският митрополит Киприан ще отправи архипастирския си благослов към миряните по повод Христовото Възкресение, след което ще бъде отслужена Божествена св. литургия.

На 19 април, Възкресение Христово (или т. нар. Второ Възкресение), в 11:00 часа, отново в двора на Катедралния храм „Св. Николай, ще се отслужи Пасхално богослужение по време, на което Светото Евангелие се чете на различни езици.

Отменят се литийните шествия и Великденският прием в Митрополитския дом.

Митрополит Киприан за пореден път призова миряните да останат по домовете си и да се възползват от възможността за участие в службите чрез прякото им излъчване. Владиката апелира тези, които са пред храмовете да поддържат лична хигиена, да ползват предпазни маски, да спазват регламентираното разстояние и да изпълняват указанията на органите на реда за пропускателния режим.

 

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>