Няма в интензивен сектор болни с коронавирус в УМБАЛ Стара Загора

4 нови случая с COVID-19 са регистрирани в Стара Загора за последното денонощие, стана ясно от брифинга на Националния оперативен щаб тази сутрин. Новозаболелите са двама мъже и две жени. Всички са контактни лица, от Стара Загора и Паничерево, обясни за NBP. bg проф. Йовчо Йовчев, директор на УМБАЛ „Проф.д-р Стоян Киркович“.

От националния оперативен щаб съобщиха, че и в Стара Загора, подобно на Банско и столицата, ще се направят срезови проучвания за представителна извадка на разпространението на заразата. Към момента jтук са изследвани с проби 20 души медицински персонал – от Клиниката по ендокринология и Спешно отделение, пробите на всички са отрицателни, заяви проф. Йовчев. Не са ми спуснати разпореждания за нови тестове, допълни той. Относно изписването на излекувани в старозагорската болница, проф. Йовчев съобщи, че това ще се изясни днес. Стана ясно още, че за изчистване на вируса 28 дни не стигат, има случаи продължителността на процеса да е до 37 дни.

За страната към тази сутрин общият брой на установени с коронавирус е 695. За денонощието новите случаи са 19, като от тях 9 са настанени в болница. Увеличението спрямо предния ден е с 2.8%. Излекуваните са вече 81, а починалите – 35. У нас под карантина са около 76 000 човека.

 

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>