Ангел Кунчев: Важно да се осигури, доколкото е възможно, нормалната работа на земеделските производители и търговци

Абсолютно невъзможно е засега да се направи прогноза кога ще настъпи пика на епидемията от коронавирус в страната, коментира в Стара Загора главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев. По думите му, самосъзнанието на българските граждани и спазването на наложените мерки, са ключовите фактори, които могат да ни предпазят от усложняване на ситуацията.

Доц. Кунчев посети лабораторията за изследване на COVID-19 в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ и централния кооперативен пазар. Към момента лабораторията в областния град е една от най-добре работещите в страната, въпреки краткото време, за което тя била технически организирана, коментира той.
Обиколката на пазара е във връзка с вчерашната заповед на здравния министър Кирил Ананиев за функционирането на пазарите за земеделска продукция и фермерските пазари в страната. Според главния здравен инспектор, в условията на извънредно положение, е важно да се осигури, доколкото е възможно,  нормалната работа на земеделските производители и търговци, предвид пролетния сезон. Доц. Кунчев разговаря с търговците на пазара, които споделиха своите притеснения от намаляването на продажбите на разсад и друг посадъчен материал.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>