Откриха телата на двамата изчезнали туристи (обновена)

 

Откриха телата на бащата и сина изчезнали наскоро при слизане от вр. Ботев. Местен жител от Калофер е намерил тленните останки на двамата старозагорски туристи в малко дере край р.Тунджа, съвсем близо до местността Паниците, на около 400 метра от първите къщи. По всяка вероятност 42-годишният мъж и 17-годишният му син са починали от последна фаза на хипотермия вечерта,в която са се изгубили, но това ще се потвърди при аутопсията. Малшанс е, че са били съвсем близо до пътеката, коментира спасител участвал в акцията. Районът , в който са намерени изчезналите туристи е бил обходен в първия ден от издирвателната акция от доброволци, но поради снеговалежа тогава са се оказали затрупани под преспите, добави още той. В момента текат процесуално-следствени действия от служители на РПУ Карлово.Телата на двамата туристи вече са извадени от мястото, на което са били открити и ще бъдат транспортирани до съдебна медицина град Пловдив, където ще се извърши аутопсията.

Припомняме, че на 4 февруари двамата старозагорци тръгват към вр. Ботев, но от късния следобед на 5 февруари, близките им губят връзка с тях. Сигнал към ПСС е подаден на следващия ден .Акцията за издирването им протече при сурови метеорологични условия, освен планински спасители и доброволци включиха се и военни.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>