РЗИ няма основание за обявяване на грипна епидемия в Стара Загора

Заболяемостта от грип и остри респираторни заболявания в област Стара Загора са под епидемичните нива, съобщават от РЗИ. През периода 20 – 26 януари 2020 г., достигнатата стойност е 123,47 на 10 000 души население.
На 29 януари ще се проведе заседание на Регионалния оперативен щаб за борба с грип и острите респираторни заболявания, на което ще се направи анализ на нивото на заболяемост.
Въпреки липсата на достатъчно болни за обявяване на грипна епидемия от РЗИ напомнят болните с висока температура и други признаци на грип, да не провеждат самолечение. При наличие на симптоми на грип да посещават личните си лекари и да не ходят болни на работа. Това е лична отговорност към себе си и към другите, тъй като най-добрата предпазна мярка е ограничаване на контактите с болни хора, особено тези с хронични заболявания, бременни жени и деца.
Регионална здравна инспекция – Стара Загора извършва ежедневно активен надзор на заболяемостта от грип и остри респираторни заболявания.

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>