3 млн. лева са отпуснати за рехабилитацията на стария път – Чирпан – Стара Загора, от необходимите 12,9 млн.лв

С министерско постановление са отпуснати 3 млн. лева на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за рехабилитация на път Стара Загора – Чирпан / до връзката с АМ Тракия/.

Постановление № 329 е в сила от 11 декември 2019 година.

 

За така необходимата рехабилитация на път II 66 – Стара Загора – Чирпан по проект са необходими 12 млн. и 900 хиляди лева. Ремонт на пътя не е правен от 1995 година, а откакто на същия участък от Автомагистрала Тракия е ограничено движението на автомобили до 90 км. в час, рехабилитацията на стария път е изключително належаща. Премиерът Борисов на посещение в Стара Загора през м. октомври бе категоричен, че няма 60 млн. лв. за ремонт на магистралния участък – Стара Загора – Чирпан, и няма да има, докато не се завърши магистрала Хемус.

Към днешна дата 3 млн. лв. за стария път са крайно недостатъчни. Може би през пролетта ще започне рехабилитацията на път II 66 – от Богомилово до разклонението за АМ Тракия, преди Чирпан. Ще бъдат ли осигурени останалите близо 10 млн. за цялостната реконструкция на трасето, ще видим през 2020 година.

Очакванията са и новият кмет на Община Чирпан Ивайло Крачолов да се пребори за още средства от Агенция Пътна ифраструктура за осталите близо 13 км. от второкласната пътна мрежа до общинския център.

 

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>