Режисьорката Вера Немирова на среща с публика

На 16 ноември от 18:00 часа режисьорката Вера Немирова ще се срещне с публиката за да разкрие и любопитни подробности около реализацията на дългоочакваната опера „Африканката“.

С това атрактивно събитие Държавна опера-Стара Загора се включва в седмото издание на Нощта на театрите 2019.

Грандиозната опера на Джакомо Майербер „Африканката“ – съвместна продукция с Дойче Опер-Берлин, ще бъде представена на 22 ноември и с това официално ще бъде открито 50-то издание на Фестивала на оперното и балетното изкуство в Стара Загора.

На срещата с публиката режисьорката Вера Немирова, определяна от европейската критика като най-успялата жена-режисьор в съвременния оперен свят, ще запознае зрителите с любопитни подробности от историята до реализацията на величественото заглавие, ще отговори на въпросите: „Васко да Гама“ или „Африканката“, могат ли масовите грандиозни опери на Джакомо Майербиер да говорят на съвременна публика и защо не бива да отписваме композитор, който е бил на върха на оперния свят повече от три десетилетия на 19 век, когато бяха създадени едни от най-трайните оперни произведения.

Африканката“ /Васко да Гама/ от Джакомо Майербер се поставя за първи път в България и на Балканите. Т. нар. «голяма опера» – утвърдила се на сцената на френския музикален театър през 20-40-те години на 19 век, достига своя своеобразен връх в

творчеството на Майербер. Продукцията на Дойче опера е предоставена на Старозагорската опера и имуществото съдържа приблизително 700 костюма и декор с хидравлика на стойност около 500 000 Евро.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>