Световен ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия.

С решение на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации от 26 октомври 2005 г. ежегодно, третата неделя на месец ноември е определена за Световен ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. Министерството на вътрешните работи ежегодно се присъединява към събитията, посветени на хората, загубили живота си при движение по пътищата на страната и извън нея.

През 2019 г. Световният ден се отбелязва на 17 ноември.
Със съдействието на дирекция „Вероизповедания“ към Министерски съвет и Националния съвет на религиозните общности в България е взето решение във всички храмове на официалните религии в Република България да се проведат служби за отдаване почит на жертвите на пътни инциденти и за молитва за запазване живота на хората, които участват в движението като пешеходци, пътници или водачи. В тази връзка на 17.11.2019 г. (неделя) в храм „Въведение Богородично“ в гр. Стара Загора от 10:30 часа ще бъде отслужена литургия за възпоменание и отдаване на почит на жертвите от ПТП, на която каним Вас, както и цялата старозагорска общественост да присъства.
ОДМВР – Стара Загора апелира да бъдем отговорни пешеходци, водачи и пътници и възпитаваме децата си в спазване на закона!

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>