Шестнадесет години лишаване от свобода за 28-годишен мъж от гр.Чирпан

Шестнадесет години лишаване от свобода за 28-годишен мъж от гр.Чирпан, умишлено умъртвил свой съгражданин като го прострелял и му нанесъл прободна рана

 

С присъда по НОХД №  609/2016 г. Наказателен състав на  Окръжен съд – Стара Загора наложи общо наказание на подсъдимия К. И.  „лишаване от свобода“ в размер на шестнадесет години, което да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим.

Окръжен съд – Стара Загора призна  подсъдимия К. И. за виновен в това, че на 12.12.2015 год. в гр.Чирпан, област Стара Загора, умишлено е умъртвил А. Д., като деянието е извършено по начин, опасен за живота на мнозина (с огнестрелни оръжия в населено място) и с особена жестокост, като  го оправда по първоначално повдигнатото обвинение, че деянието е извършено със средства, опасни за живота на мнозина, за което престъпление му наложи наказание шестнадесет години лишаване от свобода.

Подсъдимият беше признат за виновен и по повдигнатото му обвинение за това, че на неизвестна дата и година, по какъвто и да е начин, придобил и до 12.12.2015 год. в гр.Чирпан, област Стара Загора, държал огнестрелни оръжия и боеприпаси, без да има за това надлежно разрешително. За това престъпление Окръжен съд – Стара Загора наложи наказание на К. И. в размер на три години лишаване от свобода.

С постановената присъда, тъй като престъпленията, за които го призна за виновен съдът, са извършени преди да е имало влязла в сила присъда за което и да е от тях, съдебният състав на Окръжен съд – Стара Загора, след като определи наказание за всяко престъпление отделно, наложи едно общо наказание, а именно най-тежкото от тях – шестнадесет години „лишаване от свобода“, което да се изтърпи при първоначален „строг“ режим. След влизане на присъдата в законна сила от наказанието, което следва да изтърпи подсъдимият, ще бъде приспаднато времето, през което той е бил задържан с мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Съдебният състав присъди обезщетения за неимуществени вреди на наследниците на пострадалия А. Д.

До инцидента се стигнало заради съществуващ дългогодишен конфликт между фамилиите на подсъдимия и пострадалия, които често прераствал  в  сбивания, като последният голям конфликт между тях бил през месец август 2015 год., когато бащата на подсъдимия е убит от роднини на пострадалия А. Д. На 12.12.2015 год. подсъдимият К. И. и пострадалият А. Д. се срещнали в ромската махала на гр.Чирпан, където  двамата започнали помежду си престрелка с незаконно притежаваните от тях оръжия. В резултат на това пострадалият А. Д. получил четири огнестрелни наранявания в тялото, след което подсъдимият му нанесъл и удар с нож в дясната поясна област, довели до смъртта му. Подсъдимият К. И. също бил улучен в ръката.

 

Присъдата подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

 

ЗАБЕЛЕЖКА: Съгласно чл.16 от НПК обвиняемият се смята за НЕВИНЕН до установяване на противното с влязла в сила присъда.

Шестнадесет години лишаване от свобода за 28-годишен мъж от гр.Чирпан

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>