АРТистично на улицата в 24 кадъра

Откриваха улична изложба на фотографии от български филми с участието на няколко знакови старозагорски актьори. Снимките са подбрани и предоставени по инициатива на Първан Симеонов и са от архива на Българската национална филмотека (БНФ) в София. БНФ поддържа и в Стара Загора едно от своите основни хранилища за кинопамет.

 

За събитието дойде и директорът на БНФ Антония Ковачева. Заедно със зам. кмета на Стара Загора Иванка Сотирова откриха изложбата .

Със събитието започва „АРТистично на улицата“ – септемврийската програма на новото творческо пространство на Стара Загора. То е фокусирано в отсечката на улица „Сава Силов“ около къщата на Веселин Ханчев. В това пространство отдавна се случват различни творчески дейности. Сега те се обединяват, обогатяват и търсят нови съмишленици, за да се превърнат в творческа мрежа.

Зад новия творчески квартал стои Творческият колектив „На улицата“, създаден от група активни в сферата на изкуството, културата и обществения живот старозагорци.
Щом киното са 24 кадъра в секунда, то всеки може да направи своя филм с тези 24 фотографии на улицата.

 

Изложбата може да бъде разгледана до навечерието на празника на града – 5-ти октомври. Усилието за популяризиране на участието на Стара Загора в българското кино ще продължи. Тази изложба е начало.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>