ТВ ЗАГОРА ще излъчи на живо паметната вечер „Възхвала за Стара Загора“

Паметна вечер „Възхвала за Стара Загора“ | 142 години от боевете за Стара Загора

Ден на почит, вечер за възпоменание и поклон пред „Бранителите на Стара Загора”. „Възхвала за Стара Загора“ събира отново града за поклонение, отбелязвайки 142-та годишнина от съдбовната битка за Стара Загора по време на Руско-турската война.

Паметната вечер „Възхвала за Стара Загора“ събира отново града за поклонение. Тази година се навършват 142 години от съдбовната битка за Стара Загора по време на Руско-турската война. Хиляди старозагорци ще се съберат отново на 31 юли на мемориала „Бранителите на Стара Загора“, за да отдадат почит на знайните и незнайни войни дали живота си в защита на града. Паметната вечер „Възхвала за Стара Загора“, организирана от  Общината, ще започне в 20.30 часа. Това честване е естествен преход към друга не по-малко важна годишнина – 140 години от възстановяването на Стара Загора. Кулминацията на тържествата ще е на 5 октомври, когато е положен първият камък за възстановяването на опожарения град. В тържествената церемония-спектакъл  „Искри“ ще участва Представителен оркестър на въоръжените сили към националната гвардейска част. В тържествата ще се включи и военният оркестър на Втора механизирана бригада. Тази година акцентът пада върху военните ритуали. Спектакълът „Искри“ е вълнуващо и неповторимо съчетание от ефектна демонстрация на нестандартни строеви хватки, движения с и без оръжие и отдаване на почит към бойните знамена и героите, отдали живота си за свободата и независимостта на България. В концерта ще участват солистката на ансамбъла Гуна Иванова и внучките й. След спектакъла тържествена заря ще озари небето над Стара Загора.

ТВ ЗАГОРА ще излъчи на живо паметната вечер „Възхвала за Стара Загора“

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>