Национално ученическо състезание за спасители

Стара Загора бе домакин на национално ученическо състезание от всички 28 области на страната.  Състезанието „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“ се проведе в парк Пети октомври.

 

Националният етап на 17-то ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“ 2019 се проведе в парк Пети октомври в Стара Загора. Представителни отбори от всички области премериха сили, като демонстрираха знания, умения, съобразителност и бързина за действия при земетресения, наводнения, пожари, химическа авария и оказване на първа долекарска помощ.

Инициативата е част от Националния календар за извънучилищни дейности на Министерството на образованието и науката. Организатор на проявата е ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ и Национален дворец на децата в партньорство с Община Стара Загора и Български червен кръст. Целите на състезанието са да се провери нивото на придобитите от учениците знания и умения за действия при природни бедствия, пожари и промишлени аварии, да възпитава състезателите в чувство на взаимопомощ и работа в екип при възникване на кризисни ситуации.

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>