Кога се препоръчва „олекотяване“ на короните на дървета?

На ул. Парчевич днес в Стара Загора мобилен екип извърши частична резитба на дървета. Това, разбира се, провокира граждани, чиито мнения не бяха еднозначни.

Живущи на ул. Парчевич сигнализираха екип на телевизия Загора за резитба на 3 бр. дървета. Сигналът съдържаше резонни въпроси – Защо се кастрят короните на дървета, защо едното е изрязано до дънер и с какво основание?

На място се разбра, че се извършва частично съкращаване на корони на дървета, по сигнал на живущи на ул. Парчевич и след извършена проверка от длъжностни лица на Община Стара Загора.

В уведомителното писмо, подписано от зам. кмета Янчо Калоянов се заявява, че се извършва санитарна резитба за олекотяване на короните на дърветата и обезопасяване на фасада на сграда, която предстои да се санира.

 

Служители от отдел озеленяване коментираха, че голяма част от високите дървета в града трябва да бъдат периодично олекотявани, поради опасност от счупване на клони при бури.

 

Други пък са категорични, че не трябва да се унищожават дървета. Трети пък разпалено коментираха, че на запад толкова високи дървета, пречещи на движението и влизащи в тераси и по домове никъде няма.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>