Кръводарителска акция под надслов „Кръводари. Шанс дари. Животът е над всичко!“

Кръводарителска акция под надслов „Кръводари. Шанс дари. Животът е над всичко!“ се проведе във фоайето на Община Стара Загора.

 

По данни на Българска организация за доброволно кръводаряване – в България около 500 човека на ден се нуждаят от кръвопреливане. Най-често това са деца с редки заболявания, планирани и непланирани операции, родилки, жертви на катастрофи, недоносени бебета, хора с онкологични заболявания. Всеки от тях има правото на втори шанс за живот, но този шанс зависи само и единствено доброволните кръводарители.

 

 

Всеки здрав човек на възраст от 18 до 65 години може да дари кръв. Мъжете могат да даряват 5 пъти в една календарна година, а жените 4 пъти, като интервалът между две кръводарявания не трябва да е по-малък от два месеца.

 

 

 

Всеки, който желае може да дари кръв на място в центъра за трансфузионна хематология на ул. „Генерал Столетов“ 2 в Стара Загора.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>