Правосъдният министър откри нов следствен арест в Стара Загора

Данаил Кирилов – министър на правосъдието, откри новия следствен арест. Той е изграден с пари от Републиканския бюджет, на площ 600 квадрата, капацитет 63 задържани лица.

Арестът е изграждан година и половина. Фирмата изпълнител е била освободена в хода на изграждането, довършен в със собствен ресурс на Затвора. Спестени са били около 550 000 лева на бюджета. Това е шестият поред нов следствен арест в страната, посочи министър Кирилов. Той отговаря на всички изисквания по европейското законодателство -пряка слънчева светлина, пространство от 4 кв м на един задържан, възможност за връзка с външния свят по време на задържането му.

„С оглед на криминогенната обстановка се надявам правосъдието и правоохранителните органи да работят добре, за да са спокойни за правата и защитата им всички граждани“, каза още министър Кирилов.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>