Работна среща за честване на 130г. 23-ти пехотен Шипченски полк догодина

 

.Днес в Зала №6 на Община Казанлък се проведе работна среща за планиране, организиране, подготовка и провеждане на 130-та годишнина от създаването на 23-ти пехотен Шипченски полк през 2019г.

Годишнината ще бъде отбелязана под патронажа на Кмета Галина Стоянова, почетен член на СОСЗР и Инициативен комитет, с участието на 61 Стрямска механизирана бригада, Общински Съвет – Казанлък, местните организации наСъюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Съюза на подофицерите, Съюза на ветераните от войните, Тракийско дружество „Капитан Петко Войвода“, представители на клубовете „Приятели на армията“ от казанлъшките училища.

Инициативният комитет разгледа редица мероприятия като тържествено събрание, научна конференция, беседи с ученици, фотоизложби, представяне на книги и др. С голямо значение за честванията ще бъде откриване на ремонтиранВойнишки паметник в парк „Розариум“-гр.Казанлък.“, възстановен в автенчиния си вид за паметта на бъдещите поколения.

Освен програмата за честванията на паметния юбилей на бойната слава на бойното формирование, участниците в срещата обсъдиха и предложения за „Почетни членове“ за съществен принос в изучаването, съхраняването, опазването, развитието и популяризирането на военната история и бойна слава на 23-ти пехотен Шипченски полк в община Казанлък, България и по света.

 

Работна среща за честване на 130г. 23-ти пехотен Шипченски полк догодина

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>